![]() |
PA80 Ritim Yazma
Değerli üstatlar pa80 klavyede fiil1 (atak) kısmına 1 mezurdan daha kısa yani 6 yada 7 vuruşluk bir atak yazdığımızda sonunda boşluk kalıyor ve variyasyonlara geçerken boşluk bitmeden geçmiyor. Bu durum yani boşluk kısmı kesilerek geçiş hızlı sağlanamaz mı acaba. Ankara tarzı 2/4 ritimlerde özellikle kısa atak yapılması daha güzel oluyor. Pa800 de bunu yapmışlar pa80 de de olabileceğini düşünüyorum. Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
|
Cevap: PA80 Ritim Yazma
Atakkýsmýnýn ritim i 2/4 lük ayarlamanýz sorunu çözebilir,(emin deðilim malum 80 eski bir cihaz)amaa böyle oluðunda çogu þarkýda atak verdiðinizde mezur oturmuycaktýr,bunuda unutmayýn.
|
Öncelikle cevabýnýz için çok teþekkür ederim. evet eski model bir alet ve biraz çok uðraþ gerektiriyor. https://www.youtube.com/watch?v=odE1TeLzljY bu linkte anlatmak istediðim atak baþka bir üst model klavye ile yapýlmýþ ve cuk diye oturmuþ. Ben 4/4 ile yaptým oturmadý boþluk kaldý. 2/4 denemedim hemen deneyeceðim. sonucu buraya yazarým. Saðlýklý kalýn.
|
Atak kýsmýnýn ritim i 2/4 lük ayarlamanýz sorunu çözebilir,(emin deðilim malum 80 eski bir cihaz)amaa böyle oluðunda çogu þarkýda atak verdiðinizde mezur oturmuycaktýr,bunuda unutmayýn.
:) hocam dediðiniz gibi 2/4 seçerek yaptým ilk giriþ olarak atak ile baþlarsak oluyor, varyasyon aralarýnda geçerken de oluyor fakat þarkýlarda maalesef olmuyor. Atak yerine intro1 e yaptým olurmu diye fakat yukarýda paylaþtýðým linkteki gibi olmuyor. Bir yolu vardýr ama nasýl olacak bilmiyorum. Belki deðiþik yöntem bilen üstatlar yardýmcý olur. Teþekkür ederim. |
Baþka bir fikri olan yardýmcý olabilecek arkadaþ yok mu acaba
|
| Þu Anki Saat: 08:19 |