Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : PA80 Ritim Yazma

ayhankorkmaz
03-01-2020, 11:54
Değerli üstatlar pa80 klavyede fiil1 (atak) kısmına 1 mezurdan daha kısa yani 6 yada 7 vuruşluk bir atak yazdığımızda sonunda boşluk kalıyor ve variyasyonlara geçerken boşluk bitmeden geçmiyor. Bu durum yani boşluk kısmı kesilerek geçiş hızlı sağlanamaz mı acaba. Ankara tarzı 2/4 ritimlerde özellikle kısa atak yapılması daha güzel oluyor. Pa800 de bunu yapmışlar pa80 de de olabileceğini düşünüyorum. Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.

By Piyanist
03-01-2020, 13:29
Atakkısmının ritim i 2/4 lük ayarlamanız sorunu çözebilir,(emin değilim malum 80 eski bir cihaz)amaa böyle oluğunda çogu şarkıda atak verdiğinizde mezur oturmuycaktır,bunuda unutmayın.

ayhankorkmaz
03-01-2020, 17:31
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. evet eski model bir alet ve biraz çok uğraş gerektiriyor. https://www.youtube.com/watch?v=odE1TeLzljY bu linkte anlatmak istediğim atak başka bir üst model klavye ile yapılmış ve cuk diye oturmuş. Ben 4/4 ile yaptım oturmadı boşluk kaldı. 2/4 denemedim hemen deneyeceğim. sonucu buraya yazarım. Sağlıklı kalın.

ayhankorkmaz
04-01-2020, 00:36
Atak kısmının ritim i 2/4 lük ayarlamanız sorunu çözebilir,(emin değilim malum 80 eski bir cihaz)amaa böyle oluğunda çogu şarkıda atak verdiğinizde mezur oturmuycaktır,bunuda unutmayın.

:) hocam dediğiniz gibi 2/4 seçerek yaptım ilk giriş olarak atak ile başlarsak oluyor, varyasyon aralarında geçerken de oluyor fakat şarkılarda maalesef olmuyor. Atak yerine intro1 e yaptım olurmu diye fakat yukarıda paylaştığım linkteki gibi olmuyor. Bir yolu vardır ama nasıl olacak bilmiyorum. Belki değişik yöntem bilen üstatlar yardımcı olur. Teşekkür ederim.

ayhankorkmaz
04-01-2020, 13:32
Başka bir fikri olan yardımcı olabilecek arkadaş yok mu acaba